Fogfehérítés

A fogfehérítést a precízen előkészített fogazaton lehet (érdemes) elvégezni.
A szájban nem lehetnek szúvas fogak, elöregedett, megkopott, elszíneződött fogpótlások. A már megsárgult, megsötétedett fogakhoz készített fogpótlások a kifehérített fogakhoz képest még sötétebbnek, sárgábbnak fognak tűnni.
Ezért érdemes a fogpótlások elkészítése előtt elvégezni a fogfehérítést, (vagy a már elöregedett, elszíneződött fogpótlásokat kicserélni korszerű, esztétikus porcellán koronákra, hidakra) és ehhez választani a készítendő pótlás színét.
Többféle gyártó terméke van forgalomban de a hatóanyag mindig ugyanaz, a fehérítő zselé. Némelyik zselének a hatását lehet növelni megvilágítással.
Ez a módszer is a sínbe/zománc felületre helyezett fehérítő-zselé felrakásával fehérít.
Mivel az ebben használt fehérítő anyag jóval töményebb, a fog-zománcot jobban igénybe veszi, nehezebben regenerálódik, nagyobb az íny irritáció, nagyfokú dentin-érzékenységet okoz, jóval drágább.

Az otthoni fehérítés hosszadalmas, nem hatékony, a nem szakszerű használat mellett káros mellékhatások alakulnak ki. A francia fogyasztóvédelmi intézet nemrég kritikus jelentést tett közzé az otthoni fogfehérítőkkel kapcsolatban. A kutatók minden vizsgált esetben kimutatták az otthoni fehérítés mellékhatásait.
A mi általunk használt anyag optimális koncentrációjú, a három kezelés között elegendő időt hagyunk a zománc remineralizációjára.
Így a zománc, és az íny károsodása nélkül intenzív fehérítést érünk el!
A fehérítést meg kell előznie a fogkő eltávolításnak, a fogfelszín polírozásának. Lenyomat vétel után a fogtechnikai laboratóriumban készül egy "sín" az alsó-felső fogakra. Ebbe a sínbe kell a fog külső felszínére tölteni a fehérítő zselét. A rendelőben egymást követő három napon, alkalmanként 1 óra hosszan kell a fogon tartani a sínt a rendelőben, orvosi felügyelet mellett. Ez a módszer a legkíméletesebb a fog fehérítésére! Már az első kezelés után látványos változás következik be!

A kezelés folyamata
A harmadik kezelés után kontrolláljuk az eredményt, és az esetleg szükséges korrekciókat elvégezzük.
A kezelés ideje alatt kerülni kell a fogakat elszínező anyagokat!

Ártalmas a fogakra nézve a fogfehérítés?
A válasz egyértelmű: NEM. Sőt. Vizsgálatok kimutatták, hogy a kíméletes fehérítés után a fogzománc felülete keményebb, ellenállóbb, mint korábban volt. A fogfehérítés után a fogínygyulladás sok esetben megszűnik, ill. nagy mértékben javul!
A szervezetre sincs mérgező hatással a zselé, még sokkal nagyobb koncentrációban sem okozhat panaszt!
A kifehéredett fog a színét 3 évig megőrzi!
Akinek kedve van még a fehérítés után látványosabbá tenni a fogait, felrakathat fogékszert, ami a fog károsítása nélkül történik és bármikor eltávolítható.